2021-05-10 Klára Mercz

Kockázatmenedzsment és controlling – összefoglaló az áprilisi workshopról

Az MCE Központi Munkacsoportja 2021. április 22-én tartotta meg tavaszi online workshopját, melynek témája a Kockázatmenedzsment és controlling volt. Az érvényben lévő járványügyi intézkedések, korlátozások miatt csak az internet segítségével volt alkalmunk találkozni, de bízunk abban, hogy a novemberi workshopunk már személyes részvétel mellett lesz megtartható.

A workshopot Dr. Fekete István a Corvinus Egyetem Vállalkozásfejlesztési Intézetének docense tartotta.

Az előadó nagy szakmai tapasztalattal, publikációkkal rendelkező egyetemi tanára a terültnek, egyben saját kockázatmenedzsment tanácsadó céget is vezet, így az elmélet mellett, gyakorlati példákkal is színesítette tartalmas előadását.

Az előadást dr. Drótos György egyesületünk vezetésének tagja a Corvinus Egyetem docense vezette fel, majd moderálta az azt követő kerekasztal-beszélgetést.

A workshop témái és céljai az alábbiak voltak:

A bő egy órás előadás, magában foglalta a kockázatmenedzsmenttel kapcsolatos legfontosabb fogalmakat, a folyamat egyes lépéseinek bemutatását, kitérve néhány módszertani elemre, valamint a vállalati alkalmazás tapasztalatainak rövid bemutatására is.

A kockázatmenedzsment gyakorlati alkalmazását a Ferencvárosi Torna Club új futball stadionjának építésével kapcsolatban mutatta be, ami különösen színessé és megfoghatóvá tette előadását. Az előadás anyagát az érdeklődők elérhetik honlapunkon is.

Az előadás, ill. az online workshop nem titkolt célja volt felkelteni a szakmai érdeklődést e fontos terület iránt, ill. előkészíteni az őszi workshopunkat. Novemberi találkozónk során már esettanulmányok több kiscsoportban történő kidolgozásával folytatjuk a téma megismerését.

Összegzés

A közel harminc résztvevő tartalmas workshopnak lehetett tanúja, a feltett kérdéseik alapján a gazdasági vezetőknek, kontrollereknek fontos témát érintettünk. Az online workshop immár napi gyakorlattá vált, de nem pótolhatja a személyes részvétellel zajló eseményeink kötetlen, baráti hangulatát.