2018-12-11 Klára Mercz

Összefoglaló a Központi Munkacsoport őszi workshopjáról

Az MCE Központi Munkacsoportja 2018. november 23-24-én Balatonkenesén a Magyar Telekom Hotelben tartotta meg soron következő workshopját.

A workshop vezetését a Demmler &Tóth Kft. két kitűnő trénere, Tóth Tamás és Calum Dunderdale vállalta el.

A Kft. fő tevékenysége a vezetői, az értékesítői és az általános kommunikációs képzés, valamint a szervezetfejlesztő és az egyéni fejlesztő tanácsadás. Munkacsoportunk újfent igen magasszintű, mind szakmai, mind szociális értelemben kimagasló tudás átadás, együtt gondolkodás és élmény nyújtása mellett második alkalommal működött együtt a trénerekkel.

A workshop témái az alábbiak voltak:

Meggyőzés / Vezetői magatartásminták új nézőpontból / Delegálás / Kontroll / Dicséret /

A másfél napos program keretében a vezetői magatartásminták keretében elemeztük az „őrmester”, a „szocioromantikus”, a „postás”, és a „szólótáncos” vezetői alapminták jellemzőit és meghatároztuk saját vezetői „mixünk” karakterét.

A vezető egyik kiemelt feladata a delegálás, melynek összetevőit, folyamatát és struktúráját elemeztük és szerepjáték keretében gyakoroltuk.

A delegálást követő kontroll valódi tartalmát, célját, eszközeit megismerve megtanultuk a kontroll, az ellenőrzés és a konzultáció fő ismérveit, majd mindannyian elemeztük saját ezirányú gyakorlatunkat.

Végül a vezetői visszajelzések közül a dicséret kérdéskörét jártuk körbe, megkülönböztetve a dicséretet a hízelgés és az elismerés jellemzőitől.

A workshop végén új ismeretek megszerzése, a régiek rendszerezése, a jó közösségi munka érzete miatti megelégedéssel zártuk a programot és megállapodtunk a 2019. évi workshopok időpontjairól, melyek 2019. április 5-6 és november 15-16-án lesznek.