2019-04-10 Klára Mercz

Összefoglaló a Központi Munkacsoport tavaszi workshopjáról

Az MCE Központi Munkacsoportja 2019. április 5-6-án Balatonkenesén a Magyar Telekom Hotelben tartotta meg tavaszi workshopját, melynek témája az online marketing volt.

A workshopot Berényi Konrád online marketing szakértő az Onlinemarketing.hu Kft. ügyvezetője tartotta.

A Kft. fő tevékenysége internetes marketing kampányok teljeskörű menedzselése, a megtervezéstől a megvalósításig, ill. folyamatos üzemeltetéséig.

A workshop témái az alábbiak voltak:

Az online marketing összehasonlítása a hagyományos marketinggel. Mire való, hogy működik az online marketing. Generációk a magyar interneten és az online töltött idő. Facebook mint online marketing platform. Média tervezés az online marketing esetén.

A péntek délutáni közel háromórás nagyon tartalmas és érdekes előadást követően, amelyet vacsora után még folytattunk, szombaton munkacsoportokban oldottunk meg, ill. dolgoztunk ki esettanulmányokat.

Az egyik esettanulmány egy lámpagyártó cég dilemmáját vizsgálta azzal kapcsolatban, hogy szabad-e és milyen formában webshopot létesítenie, úgy, hogy a viszonteladó partnerei érdekei ne sérüljenek, ám piacát bővíteni tudja.

A második esettanulmány egy férfi felsőruházat gyártó, több kiskereskedelmi egységgel rendelkező családi vállalkozás, online marketing megjelenésének, stratégiájának vizsgálatával foglalkozott. Ezt a témát több kis csoport is választotta.

Az esettanulmányok kidolgozása során több kevesebb sikerrel, de nagyon lelkesen igyekeztünk alkalmazni a pénteki előadásban hallottakat. A három-négy fős teamek prezentálták egymásnak a kidolgozott megoldási javaslataikat, melyeket közösen megvitattunk, ill. az online szakértő véleményezett, kiegészített, korrigált a szakmai tapasztalatai alapján.

A workshop nagyon tanulságos és színvonalas volt, melyet ezúton is megköszönünk előadónknak Berényi Konrádnak úrnak, aki nem mellesleg egyetemi oktató is, így nem kis rutinnal vezette végig másfél napos programunkat.

A workshop végén hagyományosan a következő workshop témájának kiválasztásával zártuk a programot melynek időpontja november 15-16-án lesz. Az őszi workshop témája a LEAN lesz, amellyel több oldalról is szeretnénk megismerkedni. (mint szemlélet, menedzsment, six sigma, green belt, stb.)